Wie, wat en hoe?

¡Àndale!, dat ben ik, Lars Kuipers.

Ik ben journalist van huis uit, nieuwsgierig, praktisch en met een scherpe pen. Aan die vorming ben ik trouw.
Daarna werkte ik tien jaar in verschillende - ook leidinggevende - functies in de wereld van voorlichting en communicatie. Ik gaf een jaar les op de School voor de Journalistiek en werk sinds 2008 als zelfstandige.
Ik doe het liefst zoveel mogelijk verschillende dingen. Ik schrijf en interview, ontwikkel bladformules, help redacties op poten zetten, denk mee en adviseer over de ontwikkeling van nieuwe media en crossmediaal werken. Ik schuw de diepte niet, maar vind het te eng om me te beperken tot een enkel vakgebied. Teveel specialisme beschouw ik als een beperking; generalisme juist als een kracht.
Ik maak deel uit van het netwerk van externe redacteuren van Tappan Communicatie en ben geassocieerd met advies- en communicatiebureau Schinkelshoek & Verhoog.

"Gaat het om tekst, is het ingewikkeld, moet het snel, beknopt en toch duidelijk, en willen we geen intern gedoe of de boodschap wel klopt? Dan bellen wij Lars. Hij is nieuwsgierig, prettig eigenwijs en schakelt goed tussen wenselijk en mogelijk. Bovendien heeft hij slimme ideeën over hoe we het werk aanpakken. Huur hem niet teveel in s.v.p. anders grijpen wij mis!"

Maarten Brackel, bestuursadviseur en communicatiemanager

"Lars heeft een goed gevoel voor wat communicatief werkt. Hij is een sympathieke netwerker, diplomatiek als dat nodig is en politiek-bestuurlijk sensitief. Hij schakelt soepel tussen strategie en uitvoering en heeft oog voor nuances. Bovendien is hij een harde werker en een prettige, loyale collega."


Petra Sevinga, directie communicatie gemeente Den Haag

Gebruik het menu links om meer over Lars te weten te komen.